Уют и топлина

Дърва за огрев

Дърва за огрев

Предназначени за изгаряне в печка, камина, камина или огън за топлина и светлина

Дърва за огрев

Открийте топлината с Модър-2002
Свържете се с нас

Описание – Дърва  за огрев

Материал – дървесина   

Вид – Бук | Дъб

Дължина– 25 / 33 см.   

Категория: дърва за огрев

Tags: декинг, дюшеме, дървена подова настилка, дървесина,интериор, сауна, барбекю, дървен материал, таван, покрив, обработена дървесина, басейн, външна настилка от дървесина

Дърва за огрев

                Избирането на дърва за огрев  не е толкова лесно (Например : ако отидете до местния доставчик на дърва и да вземете най-евтиното, и да го използвате , за да видите какво ще се случи).  

Избраният тип дърва за огрев ще има огромно влияние върху работата на вашата камина, продължителността на живота и най-важното: безопасността.

                Дървесината е биогориво. Когато се използва правилно, дървесината е част от естествения цикъл. Когато едно дърво расте, то обработва вода и въглероден диоксид в процеса на фотосинтеза, крайният продукт на който е кислородът, който ни е необходим за дишане. Когато дървото гори или се разлага, той отделя вода и въглероден диоксид с активното участие на кислорода, генериран по време на живота на дървото. Това е естествен цикъл. Изгарянето на дървесина не допринася за парниковия ефект.

дърва за огрев

Предимства и свойства на дървата за огрев

Налична топлина, Калорична стойност на дърва за огрев

Наличната топлина е мярка за отделената топлина, когато дървата за огрев изгарят и се измерват в килоджаули на грам дървесина. Дървата от твърда дървесина отделят повече енергия от парчета мека дървесина, защото е по-плътна. Както и че летливите масла в някои иглолистни дървета могат да увеличат топлината на тези видове.

Цепене

Дървесината с прав ствол се цепи и разделя по-лесно, отколкото дървесината с по-сложен и извит ствол . Възли, клони и други дефектите на дървото също могат да увеличат трудността при цепенето на дървата за горене. По принцип сухото дърво се разсича по-лесно от зеленото дърво.

Съдържание на влага

Дървата за огрев трябва да се сушат до 10% до 20% съдържание на влага за най-добро изгаряне . Голяма част от енергията генерирани от изгаряне на зелена дърва за огрев всъщност отива за изпаряване на водата, задържана в дървесината . Суровите дърва за огрев отделят около 40% от енергията на сухите дърва за огрев. За да извлечете най-доброто от дървата си за огрев, трябва да са нарязани, разделени и подредени в сухо и добре проветриво място за най-малко шест месеца преди да се използва.

Ползи за околната среда

Сухата дървесина е относително екологично чисто гориво. То е ниско съдържание на сяра и оставя малко остатъци от пепел, когато изгарят в конвенционален дървена печка Дървата за огрев са потенциален възобновяем източник на енергия тъй като може лесно да се регенерира, особено при видове, които ще израстат от отрязаните пънове. Може също така да се твърди, че изгарянето на дървета за огрев е с неутрален въглерод, при условие че дърветата са отгледани като въглерод, който изпускат в атмосферата по време на горенето и процесът се противодейства на еквивалентното количество CO2, който бива погълнат от следващите прораснали дървета. Използването на местни видове също може да осигури на околната среда ползи като увеличаване на биоразнообразието, подобрение в остатъчни храстови зони и местообитание за родна фауна.

Плътност

Плътността е количеството пространство, което маса от дърва за огрев заема, колкото по-плътна е дървесината, толкова по-малко пространство дава дадена маса заема или по-големият определен обем на дърва за огрев тежи.

Запалване

Запалването е индикация за лекотата, с която дърва за огрев могат да бъдат запалени. Дървесината с ниска плътност се разпалва по-лесно от по-плътна дървесина. Гори с по-високи нива на летливи химикали в тяхната структура, като иглолистната дървеисина , която ще се запали и изгари по-лесно от тези с по-малко летливи химикали. Колкото по-суха е дървесината, толкова по-лесно е да запали.

Искри

Това силно зависи от количеството екстрактивни вещества в дървата за огрев. Дърво от иглолистни дървета, които имат висока смолно съдържание е особено предразположено към искри.

Други качествени продукти от дървесина на Модър-2002

Вижте също така.....

Облицовка от дървесина

Лмаперия | Сайдинг
Научете повече

Обарботен дървен материал

Импрегнирана дървесина
Научете повече

Тясна ламперия

Ламперия
Научете повече

Плотове от масивна дървесина

Масивна дървесина
Научете повече