Дървен строителен материал

Дъски

Дъски чисти(без кора) Смърч

Дължина метри

Дебелина сm.

Широчина сm

Качество

Дъски чисти(без кора) Бял бор

Дължина метри

Дебелина сm.

Широчина сm

Качество

Дъски чисти(без кора) Ела, Дугласка ела

Дължина метри

Дебелина сm.

Широчина сm

Качество

Дъски кофражни Бял бор

Дължина метри

Дебелина сm.

Широчина сm

Качество

Дъски кофражни Смърч

Дължина метри

Дебелина сm.

Широчина сm

Качество

Дъски кофражни Ела/ Дугласка Ела

Дължина метри

Дебелина сm.

Широчина сm

Качество

                Един от най-популярните продукти от дървен материал в процеса на строителството са – дъските. Те се използват не само за външната конструкция на всякакви обекти, но и за много вътрешни довършителни операции в дома и строителството.                     

                Когато се строи с  дървесина , небето е лимита. Дървения материал  предлага голяма здравина и твърдост по отношение на теглото си, така че дървения строителен материал  може свободно да обхваща големи дължини и пространства.  Отличава се с висока якост и твърдост, стабилност на размерите, издръжливост и лесна обработваемост. И когато се спазват правилни техники и строителни кодове, те могат да помогнат на сградата да устои на най-опасните сили на природата. Дъските от иглолистни дървесни видове се произвеждат с размери и технически изисквания съгласно Българските стандарти и изискванията на клиентите. При измерване размерите на дъските се записва и стойността на влажността на дървесината, при която са определени. Влажността се измерва с влагомер.

                  В зависимост от качеството на дървесината (наличните допустими недостатъци) дъските от иглолистни дървесни видове се класифицират в пет категории (екстра, първо, второ, трето и четвърто качество). Номиналните размери на дъските са определени за абсолютна влажност 20%.

Видове дъски, които предлага Модър -2002 и тяхната приложимост:

Необработена дъска
Необработените дъски се използват за изграждане на обшивката, кофраж , за създаване на временни конструкции, поддържащи или оформящи бетон,подовата настилка, за грубата обвивка на стените (ако не се изисква плътност на контакт между краищата на дъските) и др..
Свържете се с нас
Чиста или обработена дъска
Циркулярно нарязаната дъска има еднаква ширина и дебелина по цялата дължина и е един от най-удобния дървен матриал в строителството. От чистите се изработва подтаванна решетка , за монтаж на стени и стълбове в рамкови или панелни къщи, облицовка или подова дъска, както и летви. Също така, дървените дъски с дебелина над 40 мм се използват за ребра, подови конструкции (сдвоени дъски), изграждат се таванни коснтрукции и др.
Купете сега
Подова дъска
Подова дъска Този тип дъски съчетават лекота на монтаж и естетика. Ако мечтаете за дървени подове, тогава не можете да използвате материали, които не са преминали специална фабрична обработка, за да ги завършите. Днес дъските за подове се произвеждат по специална технология, което ги прави здрави, издръжливи и красиви. В допълнение, такива дъски не изсъхват, докато ако се опитате да използвате какъвто и да е друг вид материал за припокриване на пода, тогава между припокриващите се елементи ще се появят празнини - дървото ще изсъхне и подът ще трябва да бъде ремонтиран.
Разгледайте още продукти от дървесина
Рендосани дъски
Рендосаната дъска е материал, който е внимателно обработен от четирите страни, което води до идеално равна повърхност. Универсален тип дъски, който е подходящ за различни видове облицовки.
Присъединете се към нас
Челни дъски
В природата няма такива покриви и покривни покрития, които да не ги притесняват мощните пориви на вятъра. Колкото по-плътен и твърд е покривният материал, толкова по-лесно е сиилния въздушен поток прониква през най-тясната междина и да го откъсне от решетката на дървената покривна рамка. Особено уязвими са страничните надвеси над гредите на покрива. За да се избегне катастрофално подкопаване на покривното покритие се инсталира челна дъска.
Научете повече

Строителство по всяко време

Вижте също така.....

Други качествени продукти от дървесина на Модър-2002

Облицовка от дървесина

Лмаперия | Сайдинг
Научете повече

Обарботен дървен материал

Импрегнирана дървесина
Научете повече

Тясна ламперия

Ламперия
Научете повече

Плотове от масивна дървесина

Масивна дървесина
Научете повече